Recent Posts

19 Mayıs 2010 Çarşamba

Cafe Fernando’dan Süper Kolay ve Nefis Bir Tarif



Pazar günü hava güzel olunca kendimizi gezmekten alamadık. Ben de akşam kolay bir yemek yapayım diye düşünürken aklıma Cafe Fernando’da – Cafe Fernando benim en sevdiğim “yerli” yemek blogu –
bir kaç gün önce okuduğum bir tarif geldi.
Hemen iki patlıcan, iki kabak, yarım kilo da cherry domates yıkadım. Kabak ve patlıcanları küp küp kestim, cherry domatesleri ikiye böldüm. Bir kasenin içinde birkaç diş sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiberle bir sos hazırlayıp sebzelerle iyice karıştırdım ve pişirme kağıdı koyduğum fırın tepsisine döküp fırına verdim. Mini fırında önce 200° sonra maksimumda yaklaşık bir saat pişirdim – ben sebzeleri iyice yumuşamış seviyorum onun için fırında uzun bıraktım – pişmeye yakın sebzeler biraz kurumuş gibi görününce üzerine tekrar zeytinyağı serptim. Arada kepekli makarna haşladım, 8 – 10 dakika kadar pişirip laçka olmadan çıkarıyorum, bana göre tam kıvamında oluyor. Sebzelerle karıştırıp üzerine parmesan peyniri rendeledim ve nefis oldu. Dilerseniz parmesan peyniri yerine eski kaşar da kullanabilirsiniz. Bence parmesan’a en yakın türk peynir hafif tuzlu eski kaşar…
Tarifin orijinalini www.cafefernando.com adresinde bulabilirsiniz.

0 yorum: