Recent Posts

26 Ekim 2010 Salı

Lemon Curd


I was planning to make some lemon curd since I really want to make Lemon Meringue cake and lemon topped cheesecake. But first I had to learn how to make the lemon curd properly. I used David Lebovitz’s recipe and it turned out exactly as it should be I suppose. Please check David Lebovitz’s web site the recipe: www.davidlebovitz.com

Limon Reçeli

Limonlu Mereng yapımına geçmeden önce David Lebovitz’in lemon curd (limon reçeli) tarifini denedim. Başarılı bir çalışma oldu, artık limonlu tart ve pastalara geçebilirim...

125 ml taze sıkılmış limon suyu
80g şeker (tarifte 100g diyor ama ben biraz azalttım)
2 yumurta
2 yumurta sarısı
bir tutam tuz
85 g tereyağı

1. Tereyağı hariç bütün malzemeleri ufak bir tencerede karıştırın
2. Yağı küp, küp kesip karışıma ekleyin ve yağ eriyene kadar kısık ateşte sürekli karıştırın
3. Ateşi yükseltin ve yoğunlaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
4. Buzdolabında saklayın, 1 haftada tüketin.

David Lebovitz’in harika tarifleri için: www.davidlebovitz.com

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Filocum,
ellerine saglik her sey nefis gozukuyo!!! ocakta insallah oradayim,ozellile ev yapimi cikolatalarindan denemek istiyorum!!! bak simdiden siparis veriyorum:)

Elif

Chez Filo dedi ki...

hihi tamam elifcim, annen söyledi gelecegini :) ocak'ta çikolatalarimla kapinizda hazir bekleyecegimmmmm